חברה והשקפה

משיח בן יוסף

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בע´ה שלום רב! האם ´משיח בן יוסף´ צריך לבוא מ´בני-המנשה´ שהם עולי מזרח אסיה המיוחסים לשבט מנשה בן יוסף, או מהקהילה השומרונית המיוחסים לשבט יוסף (אפרים ומנשה) ובכך יעשו תיקון גם לחטאי הפולחן שהעבירו בני יוסף מירושלים לשומרון ולדן (כידוע המקום הקדוש לשומרונים עד היום הוא בהר גריזים שבשומרון)? אודה לתשובתך, אליניב

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, משיח בן יוסף הוא לא מאלו, ולא מאלו, מפני שלפי המסורת, מוצאו מבני אפרים ולא מבני מנשה, והשומרונים הם אינם יהודים.
בינואר2010, מימנה ממשלת ישראל מחקר גנאלוגי בראשותה של ד"ר שאנז עלי מ"המכון ההודי הלאומי למחקר אימנותולוגי" שבמומבאי (Indian National Institute of Immunohaematology), במטרה לבדוק את טענת הפתאנים מאפגניסטן ופקיסטן להיותם צאצאי ממלכת ישראל, ובייחוד צאצאי שבט אפרים כפי שהם טוענים להקרא בשם: "אפרידי פשטון". לשם כך נלקחו דגימות מפתאנים המכונים אפרידי פתאנים החיים במאליבאד (שנמצאת בלאקנאו שבמחוז אוטר פראדש שבהודו) שאותה תכננו לבדוק באמצעות השוואה לדנ"א של יהודים מישראל, משך המחקר מוערך בין שלושה חודשים לשנה ומטרתו לגלות את האמת בנוגע למסורת הפתאנית וכו'. [2

ברכה והצלחה;

יעקב משה