שאל את הרב - כללי

ירושה@@

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

לכבוד הרב זמיר כהן שליט"א לפני כשלוש שנים בערך דודתה של אימי קראה לה לשמור לה על מספר תכשיטים ישנים קטנים וסכום של כסף (3,000 ₪) במעטפה קטנה, לאחר זמן קצר הדודה נפטרה. לדודה הזו היתה בת שנפטרה לפני מספר שנים ועוד שני בנים.שני הבנים הינם אנשים קשים מאודדדד.אחד מהם הוא נרקומן לשעבר ושניהם בעלי תאווה נוראית לכסף.כל החיים הם גרמו רק צער לאמא שלהם ולסביבה וניסו רק להוציא ממנה כספים בכל הזדמנות.כאשר הדודה המסכנה הזו נפטרה אמא שלי לא ידעה מה לעשות עם התכשיטים הקטנים ועם הכסף.וחשבנו שהכי טוב יהיה לשלם לtברכים ללמוד כל הלילה לעילוי נשמתה וכך עשינו. לאחר מכן הבנו שזה כמו ירושה ושאנחנו צריכים לתת לבנים שלה את הכסף והתכשיטים. אמא חוששת מאוד לעשות זאת מאחר וכפי שציינתי מדובר שאנשים קשים מאוד שיכולים לחשוב שהיא השאירה עוד סכומים גדולים ולהזיק לאימי.ניסנו לחשוב מה כדאי לעשות,אולי לתת את התכשיטים ולא אכפת לאימי להוציא את הסכום כסף ששילמה לאברכים פעם נוספת ולתת את זה לנכדים של הדודה הזו (מהבת שנפטרה),שהם אנשים הגונים ויש לציין שהבת הזו הייתה הנחת היחיד שהיה לדודה הזו בעולם(היא דאגה לה ואהבה אותה). אמא שלי רצתה כבר פעמיים ל"אזור אומץ" ולתת לבנים שלה את הכסף והתכשיטים אבל בכל פעם שניסתה ,הם רבו וצעקו וההתנהגות שלהם הפחידה אותה והיא נסוגה מההחלטה שוב. אבקש את עזרתו של הרב. מה לעשות תודה רבה שרה

תשובה

שלום וברכה

ללכת לעורך דין חרדי ולספר לו את המקרה ולבקש ממנו שיתן להם את האוצר הקטן של ההורים לפי כללי ההלכה.