גזל - גלישה על רשת של השכן

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי מחשב נייד שיכל להתחבר על רשת של אחד השכנים האים זה גזל ? אני הבנתי מאחת ההרצאות בשיעור גמרה בערוץ שאדם שנכנס לבית רק שאין עליו שלט כל שהוא {מכירה או השכרה} ולא עשה שום נזק לא חייב אבל אם עשה נזק חייב . אז לגלוש על רשת של מישהו אחר זה פוגע בו כי הוא אפילו לא יודע מזה תודה רבה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

מאחר וההתחברות שלך מאטה את ההתחברות של השכן יש לשאול לרשותו ואסור להשתמש ללא רשות

אם את יודעת בוודאות שיש להם פס רחב והם אינם מפסידים מהגלישה שלך על הרשת שלהם אין איסור.

בברכה - בנימין שמואלי