שאל את הרב - כללי

איך מקיימים ליל הסדר בין משפחה שלא שומרת תורה ומצוות

  • ט' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום רב אני היחידה ששומרת חג וכל המשפחה באה אלינו ללי הסדר ואף אחד לא שומר ושמעתי שמי שמקדש והוא לא שומר לא יכול להוציא בידי חובה את מי שכן. וזה לא כמו שבת רק קידוש וזהו. יש גם נטילת ידים וכו מה אני צריכה לעשות? עלי לבקש מהם שאני אקדש ואעשה את המוציא לחם ולברך על המצה? ושאלה נוספת אחרי שעושים נטילת ידיים בלי ברכה ואז מה צריך על הכרפס בורא פרי האדמה? או בשלב הזה כל אחד לעצמו מברך עליו ? או מספיק שהמקדש מברך וכולם עונים אמן ואז לאכול וזה מספיק? אותו שאלה על היין כל פעם המקדש מברך והם יכולים לשתות מהכוס שלהם? בקידוש הראשון שמברכים צריך לעביר את הכוס של המקדש ביניהם כדי שכול אחד ישתה או שהם יכולים פשוט לשתות ישר מהכוס שלהם? תודה רבה

תשובה

כבר עניתי לך הכל?

את רוצה שמישהי תתקשר אילייך ותעבור איתך על כל הלכות ליל הסדר ?