חברה והשקפה

הוכחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בזמן האחרון אני שקוע במחשבות כל הזמן על הימצאות הבורא. הגעתי למבוי סתום. זה ידוע שבני האדם לא יכולים לדעת הכל. אני לא מדבר על תופעות טבע כאלה או אחרות שבזמני קדם יחסו אותם לאלילים. אני מדבר על דברים כמו מה היה לפני תחילת העולם? איך יכול להיות דבר אין סופי? מה זה דבר שלא תלוי בזמן? כמובן שהיהדות נותנת תשובות לכל השאלות הללו אך אני רוצה להוכיח את זה ממבט של מי שאינו מאמין. השאלה הנובעת מאי ההבנה של האדם היא האם חוסר הידיעה של האדם מעידה על אישיות שכן יודעת ומבינה? כאן נתקעתי. אם אנחנו לא מבינים אז זה מכריח את קיומו של משהו שמבין?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הקדמה הראשונה היא שהאמונה היהודית אינה נסמכת, ניצבת ונשענת, לא על מחשבות, ולא על ידיעות והבנות, אלא באמון הניתן לקבלת אבותינו הקדושים מדורי דורות, ולמסורת אומתינו הטהורה, האומה היהודית כיום.
בכן, השאלות השונות, דבר אין להם ולאמונה גופה; הם רק שאלות מעניינות בעלמא.
לדעתי, חוסר ידיעת אדם, אכן עדות היא על אישיות מבינה וכו', והטעם מפני ששכל אדם נעצר בעל טבעי.
כל דבר טבעי, יכול אדם להבין.
בכן, עצם מציאות ועובדת חוסר אונים אנושיים לדעת כול, מעידה היא על מציאות מעל לטבע, דהיינו הא-לוהות.

הצלחה וברכה;

יעקב משה