שבת

במקום חלה בקידוש

  • ז' ניסן התשע"ו

שאלה

אם לאכול חלה בקידוש כן פוגע במהלך הדיאטה (או שאדם סובל מבעיות הנובעות מגלוטן), מה אפשר לאכול במקום לחם והאם צריכים בנטילה?

תשובה

שלום וברכה

מי שלא יכולה לאכול לחם כלל עקב בעיה רפואית פטורה מאכילת לחם ותאכל לחם נטול גלוטן ולא תברך כמובן המוציא ולא ברכת המזון. אולם בשביל דיאטה אין להקל ויש לאכול כזית לחם שהוא סףך הכל כגודל קופסת גפרורים רגילה ואין כל נזק לדיאטה מאכילה של כמות זעירה של לחם.