חברה והשקפה

חרדים ספרדים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני נמצאת כבר שנה בתהליך התחזקות ומעבר מהדתי לחילוני רציתי לשאול משהוא שמאוד מפריע לי שקראתי יכול להיות שהמושג החרדי קשור רק לאשכנזים ואצל הספרדים אין מושג כזה יכול להיות שהחרדים הספרדים בלבושם הם חיקוי של החרדים האשכנזים כי הרי ידוע שהלבוש החרדי בא מאירופה ולכן הייתי רוצה לדעת האם חרדי ספרדי הוא בעצם חיקוי וטעות או שבעצם יש כזה דבר אבל לא צריך להתלבש כמוהם סליחה אם השאלה לא הייתה ברורה זה משהוא שמלווה אותי כבר כמה זמן והייתי רוצה לדעת אם יש תשובה לזה בתור ספרדיה שמתחזקת לעתיד זה ממש חשוב לי לדעת תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שהגדרת שם חרדי היא לעומת דתי לאומי, המאמין למדינה החילונית, וחושב שיש בה ערך קדוש של מצווה, והחרדי כופר בקדושת מדינה החילונית, ואינו סבור שיש מצווה בה.
הלבוש לא משנה ולא חשוב.
ככלות הכול, העיקר הוא שמירת שבת, תורה ומצוות, שבת, כשרות תפילה, וצניעות וקדושה וטהרה וצדקה וחסד.

הצלחה וברכה;

יעקב משה