תפילה וברכות

שאלה לגבי ברכותR

  • ו' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי ולעוד כמה חברים מחלוקת בנושא ברכות. השאלה היא לדוגמא אם אני בבית ומברכת על מים או כל דבר אחר שהכל נהיה בדברו ולאחר מספר שעות שאני עדיין בבית שבזמן הזה לא הלכתי לישון ולא יצאתי מהבית ולא בירכתי ברכה אחרונה, האם אני צריכה לברך שוב שהכל נהיה בדברו על נניח שוקולד או שתיה או כל דבר אחר או שלא. המחלוקת היא או שלא מברכים כל היום או שמברכים רק אחרי 72 דק. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

מעיקר הדין, אם אין היסח הדעת ולא שינוי מקום, אין צריך לברך שוב.

ובכל זאת, עצה טובה שלא ללכת כל היום על סמך ברכה אחת, רק מיד כאשר אינך צריכה לשתות ראוי לברך ברכה אחרונה.

ומלבד זה, מובא במשנה ברורה (סימן רו  ס"ק כא), שאפילו כשלא הסיח דעת, אבל הדבר השני הוא מין אחר לגמרי מן הדבר הראשון שאכל (כגון שתייה אחרי דגים), שמברך עליו שהכל שוב

בברכה,   רב נחום