שבת

Nמס" שאלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום! רציתי להתעניין בכמה נושאים: 1. האם מותר ללמוד בשבת למבחן שחל ביום ראשון כשמדובר במקצוע שאינו קשור לתורה, למשל הסטוריה, ספרות וכו"? 2. האם כשאישה מפספסת את זמן קריאת שמע של שחרית - מותר לה לומר ברכות השחר וברכת התורה וכוהנים, ואז להתפלל ערבית או מנחה כדי שתהיה לה תפילה ביום? ועד מתי אפשר לומר ברכות השחר? עד חצות היום? 3. האם מותר לגעת בשעון מעורר בבוקר כדי לכבות אותו עוד לפני נטילת הידיים? כי הרי ידוע שאסור לגעת בכלום לפני אותה נטילה מפני הטומאה... 4. מה קורה כשאומרים תהילים/מקדישים שיעור/תורמים כסף לעילוי נשמת אדם במשך שנים ונשמתו כבר חזרה בגלגול ונמצאת באותו זמן בעולם הזה? זה לא מזיק? זה תורם? מה ההשפעה? 5. מהו פרק התהילים שאומרים מראש חודש אלול לסגולה? סליחה על כמות השאלות, פשוט הן מטרידות אותי כבר זמן מה ולא ידעתי את מי לשאול. תודה מראש על תשובותיכם, ה" יברך אתכם!

תשובה

שלום וברכה

1. בשעת הדחק מותר.

2. אפשר לומר את ברכות השחר כל היום עד לשקיעה, ברכות התורה אומרים גם בלילה.

ולאחר חצות לא תתפלל שחרית אלא ברכות השחר ומנחה.

ראוי לנשים לקרוא שמע גם אם זמן הקריאת שמע עבר.

3. מותר.

4. בדרך כלל רק חלק מהנשמה חוזרת, גם אם כל הנשמה חזרה הדבר מסייע לנשמה.

5. פרק כז´.

נשמח לענות לך תמיד על כל שאלותייך.

בברכת כתיבה וחתימה טובה - בנימין שמואלי