שבת

נרות שבת:"

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, אני נוהגת מדי שישי להדליק נרות שבת לפני אימי(אני רווקה). יש לי מספר שאלות: 1. אני מדליקה נרות לפני שאימי מדליקה ולאחר שהיא מדליקה אנו מברכות יחד, האם אני צריכה לברך רק ´ברוך...על הדלקת נרות ...´ או שמא עליי לברך גם את הברכה שנאמרת לאחר הברכה על ההדלקה?(אני רווקה). 2. עד לפני מספר חודשים הייתי נוהגת להדליק נרות נשמה לפני הדלקת נר שבת לסבתי וסבי, שאלתי היא, האם מותר להדליק בשישי נר לעילוי נשמת פלוני או שמא זה אסור? 3. כמה נרות צריכה רווקה להדליק בשבת? 1 או 2 תודה רבה אתם עושים עבודת קודש

תשובה

שלום בורכה

1. לדעת גדולי ספרד רק האמא מברכת את הברכה על הדלקת הנר ואת יוצאת ידי חובתך בברכת האם, את התפילה שלאחר הדקלת הנרות יכולה כל אחד לומר בעצמה.

2. מותר להדליק נרות לעילוי נשמה.

3. החובה של ההדלקה היא לפחות נר אחד, וראוי להדר להדליק שני נרות אחד כנגד זכור ואחד כנגד שמור.

 יש שכתבו שרווקה תדליק רק נר אחד, אולם הרוצה להדליק שתי נרות, רשאית.

בברכה - בנימין שמואלי