שאל את הרב - כללי

הורדת שיעורים לדיסק.

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

אני ברוך השם מתחזק עובד בעבודה שרוב הזמן אני בנסיעה באוטו ואני מעוניין להוריד שיעורים לדיסק ולשמוע. 1. האם יש בזה כל איסור? 2. אם אני מוסר את הדיסק לאדם אחר? 3. אם יש הבדל באופן ההורדה? 4. אם זה ביוטיוב? או מאתרים כמו הידברות? בתודה מראש יהונתן. מחילה על הבורות שלי ועל הזמן היקר של הרב.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

1. אין שום איסור להוריד שיעורים שניתנו להורדה ולא רשום אצלהם שום הודעה של חיוב תשלום או שום 'זכות יוצרים'.

2. כנ"ל.

3. כנ"ל.

4. כנ"ל.

בברכה,

צוות הידברות