חברה והשקפה

קבורת המת

  • ד' ניסן התשע"ו

שאלה

שלום, ידוע שיש לקבור את המת שלם עם כל איבריו כדי שיוכל לחזורת התחיית המתים, מה המקור לכך?

תשובה

שלום וברכה

לא נכון.

חובה לקבור את כל איברי הגוף כי כל הגוף כמקשה אחת שימש מעון לנשמה - חלק אלוק ממעל ולכן אנו מכבדים את הגוף ומקיימים מצוות קבורה.

מי שמזלזל בקבורה מחמת שהוא סבור שאין נשמה ואין תועלת לגוף לאחר הפטירה וכיוצא בזה מטענות אלו, הוא לא יזכה לקום לתחיית המתים מאחר והוא כפר בתחיית המתים.

כך גם לעניין תרומת איברים. אלו שמחמת כפירתם בחיי הנפש בחרו לתרום את גופם למדע ומוכנים להיקבר חלקית או בכלל לא, לא יזכו לקום לתחיית המתים. אולם מי שהוצאו ממנו יאבירם שמורת הלכתית לתרום לאחר מיתה וודאית, לא יפסידו מאומה ויקומו בריאים ושלמים על כל איבריהם.