שבת

האם ראוי לשמור על דיאטה בשבת?

  • כ"ד אייר התשפ"ג

שאלה

האם ראוי לשמור על דיאטה בשבת. כשמצד שני יש את העניין של עונג שבת.

תשובה

שלום וברכה

אם אין סיבה בריאותית, ראוי להימנע משמירת דיאטה בשבת. הדברים נלמדים משלונו של אחד מגדולי הראשונים רבינו זרחיה בעל ספר המאור במסכת שבת וזה לשונו:

"תקנת רבותינו היא לענג את השבת בחמין, וכל מי שאינו אוכל חמין צריך בדיקה אחריו אם הוא מין, ...ולהזמין, לבשל להטמין, ולענג את השבת ולהשמין, הוא המאמין, וזוכה לקץ הימין".

וכוונתו לדברי חז"ל שבזכות עונג שבת ינצלו מחבלי משיח וממלחמת גוג ומגוג.

בהצלחה - מנשה ישראל