אמונה

איך האדם הראשון הבין שהקל ברא אותו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך האדם הראשון הבין שהאל ברא אותו? הרי לא הייתה תורה בזמנו שלו, תורה רק ניתנה בהר סיני למשה רבנו,ככתוב:´וייצר האל את האדם עפר מן האדמה´, איך האדם הראשון ידע הכל על עצמו? ועל האל בפרט?

תשובה

שלום וברכה

אדם הראשון היה נביא, כמו הרבה נביאים לפני משה רבינו, וזכה שהקב"ה דיבר אתו ובירך אותו מיד אחרי הבריאה, ושלח את המלאך רזיאל שילמד אותו דברי חכמה. בן אדם שזוכה להתגלות נבואית אפי´ פעם אחת יודע כבר הכל במציאות האמיתית, ואין לו צורך בשום הוכחה נוספת.

בהצלחה - מנשה ישראל