אמונה

מחילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב, אני אשמח אם תוכל לעזור לי בדבר שמטריד אותי מעוד, יש אדם שיצאתי איתו תקופה והחלטתי שזה לא מתאים לי הקשר איתו עוד,ואמרתי לו את זה , והוא בההתחלה קיבל את זה, ויצא לנו להיפגש במיקריות בעוד כמה פעמים והיסתדבר שזה לא באמת ככה והוא לא היה מוכן לעזוב אותי ולשכנע אותי שאני יהיה איתו ושאנחנו צרכים להיות ביחד, ועדין התשובה שלי הייתה לא, והוא המשיך להיתחנן ולהמשך את הקשר איתי למרות שלרוב לא הייתי עונה לו לטלפונים עד שליפעמים פשוט נישברתי לא יכולתי ליראות אותו מיתייסר ככה ניסיתי לדבר בצורות היכי יפות שאפשר אבל כלום וזה היה קשה עד ששלב מסיום התחלתי לצאת אם מישהו אחר ופשוט לא הצלחתי להגיד לו את זה פחדתי מהתגובה שלו לזה, כאב לי להכאיב לו יותר מימה שזה כי הוא היה בטוח בעצמו כול כך,המשכתי להגיד לו לא ובסף זה היתגלה לו בצורה ממש מכוערת, והוא ניפגע ולא מוכן ליסלוח לי ולקבל את זה ככה, ואני מרגישה ממש רע, כי בתור בן אדם הוא מאוד חשוב לי וקשה לי אם זה שהוא שנא אותי ככה, הוא אמר לי את זה במילים האלה, אני מרגישה שאני ממש לא הייתי בסדר, ובסה´כ ניסתי לא ליפגוע בוא יותר. האם מגיע לי מחילה על דבר כזה,??

תשובה

שלום וברכה

אין לו כל טענה עליך ואינך צריכה מחילה ממנו.

את הסברת לו שאת לא מתכוונת להיות איתו, ורק מעקשנותו התלוית איליו, אולם הוא ידע כל הזמן שאת לא מתכוונת להיות איתו יותר ועל כן לא היתה לך כל מחוייבות איליו ואין בך כל עוון

כתיבה וחתימה טובה - בנימין שמואלי