נישוק ידי ההורים בליל שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום , השאלה היא כזאות , שמעתי שילדים צריכים לנשק את הידיים של ההורים אחרי הקידוש, שני ההורים שלי נפטרו ולא ידעתי מזה אז. עכשיו אני נשואה האם אני צריכה לנשק את הידיים של הורים של בעלי אחרי הקידוש? כשאנו יושבים ערב שבת אצל חמותי בבית וחמי מברך, האם הילדים שלי אמורים לנשק בנוסף ידיים של סבא וסבתא שלהם? חוץ מהידיים שלנו(הורים) אשמח לקבל תשובה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אכן יש עניין על פי הקבלה שהילדים ינשקו את ידי האמא בליל שבת וכך נהג האר"י הקדוש.

אינך צריכה לנשק את הורי בעלך, ואין כל תועלת בכך.

אם חמותך מעוניינת בכך את יכולה לנשקה משום כבודה, אולם אין בכך עניין.

ילדייך אמורים לנשק את ידי הסבא והסבתא משום כבודם.

בברכה - בנימין שמואלי