זוגיות

זוגיות ומשפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרבנים , שאלתי היא בנוגע למצב שבעלי הרגיז אותי למשל ואני מתעצבנת עליו ליד הילדים במשפט אחד או שתיים ובעלי כל הזמן אומר לי שזה לא טוב וכו" ליד הילדים האם זה נכון?אינני יכולה לא להתעצבן במצבים מסויימים זה בא לי ישר כשיש משהו שהוא עשה שממ הפריע לי, ואז זה מפריע לו שהילדים מדברים אליו ככה בגללי. אני מבינה שיש בזה בעיה אך מה ניתן לעשות הוא ממש מרגיז לפעמים...כשהוא רוצה לעשות משהו אז הוא יעשה את זה על חשבון הכל בבית... גם באמצע דברים שאמרתי לו לעשות וכו"... מה ניתן לעשות?? הבן הגדול שלי שהוא בן 3 וחצי שנים שאל אותי אם אני כועסת על אבא אז עניתי לו בחיוב ובעלי אמר לי שזה לא טוב והורס את הילדים וכו"... תודה רבה על תשובתכם זה די מפריע בחיים היומיום....

תשובה

שלום וברכה

אף אם יש כעס יש להתאפק ואסור לצעוק על הבעל בנוכחות הילדים ולהיפך, את הכעס והמרירות תוציאי לאחר מכן בחדר.

בפני הילדים את יכולה לומר לבעלך רק בעדינות אל תעשה זאת, ומבלי להראות את הכעס החוצה.

יש להימנע מלומר לילד שאת כועסת על אבא או שאבא כועס עלייך.

את כל המחלוקות ביניכם יש לנהל ללא הילדים ולא בנוכחותם.

בברכה - בנימין שמואלי