איפה ההבדל בין עם ישראל לעולם מבחינת מוות קליני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מוות קליני=מוות הפיך=קרי מוות שניתן לטפל ולהחזיר לחיים=קרי אינו מוות לחלוטין כמו בטבע, לכן אל תשתמשו באתר הידברות כהוכחה לעולם הבא ע´י מוות קליני כי את זה עוברים כל העולם גם הגויים, אז איפה ההבדל בין עם ישראל לעולם? והתשובה לשאלה איך האדם רואה את עצמו במוות קליני מחוץ לגוף? היא קלה מחמת שזה אינה ראיה בעין כחומר אלא חלום/דמות/הקיץ, למשל כמו שאדם חולם, הוא לא נמצא בחלום פיזית אלא רק דימיון.

תשובה

שלום וברכה

המוות הקליני הוא הוכחה מוחצת לכך שיש נשמה מלבד הגוף, ועובדה שהם שומעים ורואים מחוץ לגופם, ויכולים לומר בדיוק מה נעשה איתם וכו´ ועיוורים רואים לראשונה את הנעשה בחדר וכו´.

מאחר שמדובר בשלב מוקדם של המוות, אין עדיין הבדל בין מוות של גויים ליהודים. אולם ישנם כאלו שהגיעו לשלב מאוחר יותר של המוות הקליני, ולדין בבית דין של מעלה, ושם היו הדברים ברורים בהחלט.

בברכה - בנימין שמאולי