אמונה

למה הנשמה לא נקברת עם הגוף?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה כתוב בתורה: "מעפר באת ואל עפר תשוב"? ולא כתוב: "מעפר באת ומרוח גם באת ורק הגוף ישוב אל העפר"? למה לא מוזכרת הנשמה בחזרת הגוף לעפר? אלא כתוב באת = כולך, כלומר כולנו עפר ולא חלק רוח וחלק עפר.

תשובה

שלום וברכה

לפני הגזירה של עפר אתה ואל עפר תשוב היה ברור שגם הגוף יהפך לרוח וברור שהרוח תישאר כרוח והגזירה היתה שהעפר ישוב אל העפר, אולם הרוח נשארה כמו שהיתה ולא נגזרה עליה כל גזירה.

בברכה - בנימין שמואלי