תורה ומדע

אל ואלוקות התורה.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב´ה. שלום רב. (שאלה-א"). בתורה (ואצל הרבה עמים אחרים) מסופר על תרבות שהיתה ליפני המבול שקיימה סביבות 1000 שנה ואנשים חיו מאות שנים, מה שמאפשר להם לצבור הרבה ידע וניסיון במשך חיים כו ארוכים, לפתח טכנולוגיות מתקדמות מאוד (כמו שידוע קפיצת טכנולוגית חזקה מאוד קרתה ב100\200 שנים אחרונות - מה שמעיד על יכולת תרבות שקדמה למבול להגיע לטכנולוגיות מתקדמות מאוד, אם לא יותר מתקדמות משלנו). נוח (אצל עמים אחרים אנו פוגשים שמות אחרים של הניצול) ומשפחתו היה יכול לקחת איתו ספרי לימוד וספרים מדעים, ספרים היסטוריים וארכאולוגיים ובנושאים אחרים של אותה תקופה ולעביר זאת מדור לדור, ומכאן דורות הבאים שרשמו את התורה יכולים היו להשתמש בנתונים אלה. מעניין אותי לשמוע דעתכם. (שאלה-ב"). האם ה" יכול לברוא אבן\משהו - שהוא לא יוכל להתגבר עליו. אם לא יכול לברוא אז איך הוא ה", כי הוא הכל יכול ?! ואם יכול לברוא ולא יוכל להרים\להתגבר, אז איך הוא ה" כי הוא הכל יכול ?! שיהיה לכם המשך שבוע טוב. בכבוד רב ישראל.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

בפירוש רבינו יונה על אבות פרק ה: הפוך בה - והפוך בה - דכולה בה - חזור על דברי תורה - שכל חכמת העולם כלולה בה:
זאת אומרת שבאמת כל חכמת העולם כלולה היא בתורה הקדושה.

האם ה' יכול לברוא אור שהוא חושך?!
והאם יכול לברוא שחור שהוא לבן?!
האם יכול לברוא יש שהוא אין?!

הצלחה וברכה;

יעקב משה