תפילה וברכות

שכח לומר יעלה ויבוא בערבית של ראש חודש

  • ב' ניסן התשע"ו

שאלה

בערב שבת התפללתי ערבית ושכחתי יעלה ויבוא ורק בסעודה דיברו על ראש חודש ונזכרתי, איך הייתי צריך לנהוג? תודה

תשובה

שלום רב,

מי ששכח לומר יעלה ויבוא בתפילת ערבית של ראש חודש, אינו חוזר, ואין הבדל בין אם ראש חודש הוא יום אחד או שני ימים, מפני שאין מקדשין את החודש בלילה (שלחן ערוך סימן תכב סעיף א).

ורק אם היית נזכר לפני שאמרת שם ה' של ברכת המחזיר שכינתו לציון, היה לך לחזור לומר יעלה ויבוא (ראה שלחן ערוך שם סימן רצד סעיף ד, ומשנה ברורה סק"ז, וסימן תכב סק"ב).

בברכה,

הלל מאירס