תורה ומדע

מזל ושמי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני ממש מעוניינת לדעת מה זה אומר שנולדת ביום שבת ולדעת על השם שלי - שמי טלי ועל התאריך הלועזי או העברי שלי (אני לא יודעת לפי מה זה הולך) תאריך 14.7.90 או כ´א בתמוז תודה רבה רבה ! נ.ב: אין לי דואר אלקטרוני אני יכנס לאתר לקבלת התשובה

תשובה

שלום וברכה

הנלדים ביום שבת יש להם כוח גדול של קדושה והינם יכולים להתעלות מעלה מעלה במעלות קדושים ולהיות מעובדי ה´.

נולדת בימי בין המצרים ימים שמבואר בספרים שלמרות שבחיצוניותם הם נראים קשים, הרי בפנימיותם יש בהם כוח עצום להתקרב לבורא עולם וכך כתב בספר עבודת ישראל

על ימים אלו נאמר (איכה א, ג) כל רודפיה השיגוה בין המצרים, פירוש כל רודפי י"ה, השיגוה, כי הבורא יתברך יוצא לעזר ולסעד לנו, כמו שכתוב (שמות ג, יד) אהי"ה אשר אהי"ה, גימטריא כ"א. אלו כ"א יום שבין המצרים אהיה עמם בעזרתם. לכך קל להתקרב עצמו אל הבורא יתברך בימים אלו משאר ימים, כדוגמא ומשל כשהשר יושב בפלטין שלו אז אינו בקל לבוא אצלו מחמת השומרים הסובבים אותו וגם צריך להביא לו תשורה גדולה לראות פניו, אבל כשהשר יוצא לדרך קל לבוא אצלו וגם תשורה מועטת נחשבה בעיניו בד´ גלוסקאות או בחלה יפה ומקבל אותו בסבר פנים יפות מחמת שהוא בדרך.

בהצלחה בעבודת ה´ - בנימן שמואלי