שבת

מספר שאלות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי מספר שאלות: 1. האם מותר להניח כלים במדיח כלים בשבת. (אנחנו תמיד שמים את הכלים במדיח ורציתי לדעת אם גם בשבת מותר, חלק אומרים שמותר חלק אומרים שאסור כי זה הכנה מקודש לחול.. רציתי לדעת מה ההלכה אומרת?) וכמו כן רציתי לברר לגבי סירים? האם מותר לשטוף בשבת או שאסור? 2. נטילת ידים אחרי השירותים חובה? או שפשוט אפשר לשטוף טוב ולנגב את הידים מחוץ לשירותים ולברך? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. מותר להניחם שם בשבת כדי לשמור על הסדר והניקיון.

אסור לשטוף את הסירים, אולם אם הליכלוך בסיר יגרום לריח רע בשבת, או לאי נעימות, מותר להסיר את הליכלוך עם מים.

2. נטילת ידים חובה לאחר השירותים. אולם אין צורך בכלי ומספיק לשטוף את הידים מהברדז שלוש פעמים לסירוגין.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי