שאל את הרב - כללי

טיפול של אישה בגבר

  • כ"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

האם מותר לאישה נשואה העובדת ברפואה משלימה בצורה פרטית לטפל בגבר טיפול גופני

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

בחדר שבו יש רק גבר ואשה ליותר מחמש דקות, ואסור ליכנס שם בלי רשות , הדבר אסור באיסור תורה משום ייחוד.

בנוסף לכך, הואיל ויש גם מטפלים בתחומים האלו שהם גברים, אינו ראוי לגבר לקבל טיפול של רפואה משלימה מאשה, אלא אם כן יש בדבר תועלת רפואית מיידית שניכרת, ואי אפשר להגיע לאותם תוצאות כלל ע"י גבר המטפל.

אמנם, כפי מה שידוע לי, באופן כללי אין טיפולי רפואה משלימה מפיקים תועלת ניכרת מיידית כלל.

בברכה,

רב נחום