חברה והשקפה

צער בעלי חיים<<<<

  • כ"ט אדר ב' התשע"ו

שאלה

היי, בשנים האחקונות עולה הדיון בעניין ההתעללות בבעלי החיים. כאני צמחונית כבר לא מעט זמן, והלב שלני מתרסק בכל פעם מחדש כשאני קוראת על ההתעללות האיומה שבני האדם עושים לייצורי הבריאה התמימים האלו. רק הבוקר שמעתי על משק בו נשרפו חיים אלפי בעלי חיים, כי לא היה בידם לברוח בשל האופן בו הוחזקו. איך איך איך זה שדודות שלמים הבורא מאפשר את הסבל הזה ? איך זה שהדת נותן לזה אישור והכשר ? איך זה מתחבר לטבע ואהבה שזה מה שפנגר קורה לו אלוהות ? אני לא מבינה.

תשובה

שלום וברכה,

מאז חטא האדם הראשון, ירד העולם מדרגתו הגבוהה, ואנו חיים כיום במציאות חומרית שיש בה מחלות וכאב. אך זהו מצב זמני שנועד לתיקון הנשמות, עד בוא המשיח והגאולה השלמה, אז יתוקן העולם וגם מצב בעלי החיים.

ניתן לראות בעולם מעין מראה - שמשקפת את מעשינו בחזרה אליה. כשבני האדם נוהגים ברוע זה כלפי זה - גם העולם נוהג בהתאם, באמצעות רעידות אדמה, גלי צונמי, ואכזריות בטבע. העולם עולה ויורד בהתאם למעשי האדם, כי העולם משקף את מעשינו בבריאה.

נא ראי גם - מדוע הקב"ה ברא אכזריות בטבע? מדוע בעלי החיים סובלים?

התורה אוסרת "צער בעלי חיים". תעשיית המזון כיום אינה שומרת מצוות. עם זאת, יש הרבה פחות צער בעלי חיים בכשרויות שהן למהדרין:
על צער בעלי חיים בתעשיית הבשר בישראל:

מכל מקום, עלינו לשאול את עצמנו, מה הקב"ה מצפה מאיתנו בדור הזה. האם הקב"ה רוצה שנהיה צמחוניים? נא ראי כאן:

אשמח להשיב על כל שאלה נוספת.
בברכה,
דניאל בלס