תפילה וברכות

\ערבית לנשים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! בתקופת הימים הנוראים קיבלתי על עצמי להתפלל ערבית כל יום, (מלבד שחרית ומנחה) ציינתי שזה בלי נדר ורק אם אצליח לעמוד בכך. ושאם לאחר הנישואים עם הילדים בעזרתו יתברך יהיה לי קשה או משהו אז אפסיק. עזר לי ה" ואכן עמדתי בעניין ומלבד מקרים ספורים ויחידיים התפללתי כל יום ערבית. לאחרונה אני מרגישה שהעניין ממש קשה לי, אין לי חשק להתפלל ערבית, ואני גם לא כ´כ מצליחה - אני מעופפת ולא מצליחה להתרכז. שאלתי היא האם להמשיך ולהלחם ולהתמיד למרות הכל, או להפסיק עם זה שהרי אישה לא חייבת בתפילת ערבית כלל. תודה רבה ממש!!! תבורכו מין השמיים!

תשובה

שלום וברכה

הקושי מראה עד כמה הדבר חשוב ונחוץ לך, ואין לך להיכנע לקשיי היצר.

לאחר תקופה שתתגברי על הניסיונות, תפילהת ערבית תהיה המוצלחת ביותר אי"ה.

בברכת הצלחה - בנימין שמואלי