זוגיות

הפרדה בחתונה מלחץ חברתי

  • כ"ח אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב שמי רבקה אני בת 27 ואני נמצאת בזוגיות כבר 5 שנים. גדלתי בבית דתי ולא חרדי. הוריי שומרי שבת ואחי הקטן אברך ושאר אחיי לא שומרי שבת. בנוסף, גם אני שומרת שבת,אבל לפני חצי שנה החלטתי להתחזק בצניעות וללכת לשיעורי תורה ואני מאוד מאושרת מהדרך שבחרתי ללכת בה, ובן זוגי תומך בי ומאוד שמח בשבילי, הוא אמנם לא שומר שבת אבל מאוד אוהב את הדת ומאוד מכבד אותי ואנחנו תמיד עושים קידוש יחד עם משפחתי והוא מאוד נהנה מזה, אני מאוד מאמינה שגם הוא בעזרת השם יתקרב לדת. יחד עם זאת, ברוך השם אחרי תקופה ארוכה של זוגיות אני מתחתנת בעזרת השם בעוד כמה חודשים. עקב התקרבותי לדת התחברתי יותר לחברותיי החרדיות שהן נשואות והן קצת לוחצות עליי שאני יעשה חתונה בהפרדה. אני לא מרגישה שאני עדיין במקום הזה של הפרדה מלאה, אני עושה את ההשתדלות שלי בלהתקרב כמה שיותר לקב"ה אבל אני עושה את זה בצורה איטית ושקולה יותר בשביל שאני לא חלילה ייפול ויישבר. בן זוגי בכלל לא בעניין של הפרדה בחתונה אלא רק בחופה, וגם אני לא בעניין וזה מכביד עליי ומלחיץ אותי שמפעילים עליי לחץ כזה. הן נותנות לי הרגשה שזה לא בסדר מה שאני עושה, ושאם התקרבתי והחלטתי ללכת בדרך הזאת אז אני צריכה ללכת איתה עד הסוף וזה אומר לעשות את כל המצוות ולקחת עליי את הכל. אני מאוד מתוסכלת ומאוד צריכה את עצתך. תודה רבה מראש :)

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שזכיתם להתחזק ולהתעלות ולהקתרב לבוראכם ולקיום מצוותיו.

אני חושב שכדאי לעשות את הסעודה לא בהפרדה ואת הריקודים בהפרדה. אם האמת בוודאי צריך ללכת עד הסוף אולם לא תמיד זה נכון ללכת עד הסוף כבר עכשיו והכל לפי יכלתך.

ה' יתן לך את הכוחות להמשיך בהתחזקות ולהתעלות עוד ועוד עד שתהיי מוכנה לגמרי לקבל פנ משיח צדקינו בטהרה גמורה.