חברה והשקפה

בקשר לנשמות ותיקונים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם גבר יכול לחזור בגילגול באישה ולהפך ? 2 .איך זה שהרי ידוע שגבר ואישה זה נשמה אחת וכל אחד לחוד זה בעצם סוג של חצי (כי הרי אין נשמה נקבית או זכרית היא מתחלקת ל2 חלקים ויורדת לעולם) אז מה עושים שאחד מבני הזוג נפטר? לכאורה בני הזוג היו אמורים להיפטר יחד כיוון שזו נשמה אחת . 3. מה אפשר לענות לאדם שטוען שמוות קליני זה תהליך שמתרחש במוח הנפטר וזה סוג של אשליה בעצם יש אור וכד" אבל הכל זה "בראש" בעצם ?(ובכך הוא מפריח את כל עניין חיים שלאחר המוות) תודה רבה כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

גבר יכול להתגלגל באשה וכן להיפך, כך מבואר בדברי המהרח"ו.

בגלגולים חוזרים יתכן שרק חלק מהנשמה תחזור לעולם לתיקון וחלקה השני תנוח במקומה בגן עדן.

הנשמה כדבר רוחני יכולה להתחלק לחלקים ואין בכל כל בעיה.

3. העובדה שהאנשים רואים דברים שנעשים מעל גופם או עיוורים מלידה שידעו לתאר בדיוק איך נראים הסובים והיא היא ההפרכה הגדולה ביותר לתיזה זו. ; >בברכה - בנימין שמואלי