שאל את הרב - כללי

כניסת כהנים למערת המכפלה

  • כ"ז אדר ב' התשע"ו

שאלה

שאלה הלכתית לכבוד הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א, אחי הבכור מתחתן בשע"ט אחרי ל"ג בעומר, כנראה במערת המכפלה. אנחנו כהנים. הוא סומך על פסיקתו של הראשל"צ הגר"מ מרדכי אליהו זצ"ל שהורה לו אישית שמותר לו להיכנס למערת המכפלה. אחי אמר לי שלאחרונה עשו פתרון הלכתי של פותח טפח במערה המאפשר גם לשאר כהנים להיכנס לשם ללא חשש. האם זה נכון, והאם בכלל מותר לי ולשאר אחיי הכהנים להיכנס למערת המכפלה להשתתף בשמחת הכלולות. אשמח לקבל תשובה מנומקת. תזכו למצוות ולהגדיל תורה ולהאדירה.

תשובה

לכבוד השואל,

זה מה שמצאנו בנוגע לענין:

http://www.yeshiva.org.il/ask/15683

והיוצא מאותה תשובה, שמתוך ספק לא יצאנו.

לכן למי שסומך על דעתו של הרב מרדכי אליהו ז"ל, יש לו על מי לסמוך. אמנם מי שאינו נוהג לשיטתו, הרי ראוי לו להחמיר, [וכמבואר בתשובה הנזכרת עצמה].

ועיין גם בשו"ת מנח"א ח"ג סי´ ס"ד, ובשו"ת הרב עובדיה יוסף ז"ל יחו"ד ח"ד סי´ נח´.

בברכה,

רב נחום