תפילה וברכות

תפילות וברכות אחרי חצות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב היקר, אני גרושה בת 54, ליפני כ-6 חודשים התחלתי בחזרתי בתשובה תודה לאל, הולכת ומתחזקת הרבה בזכות ערוץ הידברות, ועוד יותר בזכות הגבר שהיכרתי אשר תומך ומחזק, ערוץ הידברות סוחף אותי עד השעות הקטנות של הלילה ואפילו עד עלות השחר. אוכלת ארוחה מלאה בשעות אלה, מנשנשת חטיפים פירות ועוד...נכנסת לנוחוית גם,שאלתי היא, האים אני מברכת על כל הפעולות האלה אותו דבר כמו במשך היום, מה עים קריאת שמע שעל המיטה. בירכת המזון ושאר ברכות... כבוד הרב טרם לקחתי על עצמי תפילות, אני רוצה לקחת על עצמי תפילה אחת ביום בע´ה, תפילת מנחה שמעתי בערוץ הידברות שהיא הכי טובה, אים כן אני רוצה בבקשה הדרכה לתפילה זו. מאיזה שעה עד איזה שעה ניתן להתפלל תפילה זו. תודה מראש פנינה.

תשובה

שלום וברכה

מברכים כרגיל בלילה כביום.

לפני השינה קוראים קיראת שמע שעל המיטה, אם הולכים לישון לאחר החצות אורמים את ברכת המפיל ללא שם השם.

זמן תפילת מנחה מחצי שעה לאחר חצות כעת בערך בשעה 1:20 עד ללילה.

עלי והצליחי - בנימין שמואלי