זוגיות

זוגיות חילוני-דתיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שאלתי היא כזו, אני (27) אדם חילוני גמור, פגשתי בחורה (23) דתייה, ליברלית לפי הגדרתה (לובשת מכנסיים לדוגמא). הייתי רוצה להקים איתה בית, אך השאלה הנשאלת היא איך? אני אוהב לחשוב על עצמי כליברלי, אין לי שום בעיה לשמור על כשרות, או על שבת, ואפילו הייתי מעדיף שילדיי יקבלו חינוך דתי, אך אילו שאלות אני צריך לשאול את עצמי ואיך אני עונה עליהן? לדוגמא, מה אגיד לילד שישאל ´למה אמא עושה מצוות ומאמינה באלוהים ואבא לא?´, אילו דברים אני צריך לדעת על מנת לגשר על הפער שבשמירת שבת? על אילו שאלות אני צריך לתת תשובה כשאני הולך להקים בית עם דתייה? בברכת תודה מראש

תשובה

שלום לך גיא היקר

מאחר ואתה מוכן לשמור את המצוות ואין לך כל בעיה בקיומם, למה לא תבדוק אם יש בהם ממש או לא, הרי לא תצטרך להשתנות בכלום כי את המצוות היסודיות אתה מקיים בין כה וכה ולמה לא תבדוק את עומק הדברים ולדעת ולהבין עם הינך עושה דברים עם תועלת רוחנית עמוקה או שאינך מקיים אותם רק למען אשתך.

כאשר אכן תיגש לדברים בצורה אובייקטיבית וליברלית ללא החלטה מראש בקשר לתוצאות הבדיקה, בטוחני שתזכה לשמור את המצוות עקב אמיתות המצוות, והבעיה של שאלת הבן תיפתר מאיליה.

אשמח לסייע בידך לבירור האמת ככל שתרצה.

בברכה - בנימין שמאולי