חגים ומועדי השנה

חלאקה בספירת העומר

  • כ"ה אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום רב, בני נולד ב-ט' באייר התשע"ג. השנה היא שנה מעוברת, ולכן עולה השאלה: מתי אמורים לעשות לו חלאקה - האם בתום 3 שנים מלידתו, מה שאומר ט' בניסן, או ביום הולדתו, ט' באייר? באם התשובה היא ט' באייר, תאריך זה יוצא בספירת העומר. האם ניתן לעשות את החלאקה במהלך ספירת העומר? תודה

תשובה

שלום רב,

1. גם בשנה מעוברת עושים את החלאקה לילד בן שלוש שנים ביום הולדתו, ולא מקדימים אותו בחודש.

2. אלא שכיוון שהחלאקה של בנך נ"י חל בימי ספירת העומר, המנהג בארץ ישראל לדחות אותו ליום ל"ג בעומר (ראה ספר נטעי גבריאל ענייני תגלחת הילדים פרק יב סעיף א, וספר מעין אומר חלק ג' פרק ג סימן לו בשם הגר"ע יוסף זצ"ל. וראה הערה שם).

וגם לפי מנהג הספרדים שנוהגים שלא להסתפר עד יום ל"ד בעומר - מותר לעשות חלאקה ביום ל"ג בעומר (ראה ספר מעין אומר שם, וספר אור לציון חלק ג' פרק יז סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס