אמונה

לימודים באקדמיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני בת 19.5 ולומדת במוסד אקדמי חרדי. מאז שנכנסתי ללימודים אני מרגישה שכלום לא הולך לי איתם. בהתחלה לא היה לי אנטרנט סמסטר שלם והסתבכתי עם כל העבודות והחומר למבחנים והציונים בהתאם. סמסטר ב" פוטרתי מעבודתי ובגלל הלחץ שהורי הלחיצו אותי שהם לא ישלמו לי אם אני לא אכסה את השכ´ל (מאי יכולת בלבד) לא הצלחתי להתרכז בבחינות והוצאתי ציונים מאד נמוכים. זה על פניו העיניין.. אבל אני מרגישה שממש בכל דבר קטן שאני עושה שם כאילו מישהו שם לי רגל. לאחרונה התחלתי לחשוב שפשוט חסר לי סיעתא דישמיא ושאני לא יכולה לקבל אותה. שמשהו מונע ממני לקבל אותה. אני תוהה למה? ניסיתי הכל. קיבלתי על עצמי דברים, נתתי צדקה וכו" ולא עוזר. אני רוצה לציין שאני מאד אוהבת את הלימודים עצמם. שאני בלימודים אלו הרגעי מנוחה שלי וכואב לי שיש משהו שמונע ממני להצליח. אשמח לייעוץ/הכוונה. בברכה, יהלי.

תשובה

שלום וברכה

כנראה שכאשר התחלת ללמוד באקדמיה שכחת מהבורא ואמרת אני יעשה הכול ואני יצליח ואני ואני.... ושכחת את ה´ אלוקיייך הנותן לך כוח וען כן שום דבר לא מצליח אולם כעת שכבר הפנמת שהכול ביד ה´ בוודאי תצילחי בכל אשר תפני כי כאשר ה´ נמצא איתך את תצליחי בכל אשר תפני.

בהצלחה - בנימין שמואלי