צחצוח שיניים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם מותר לשטוף כדי להסיר לכלוך למה אי אפשר לצחצח שיניים?? הרי גם זה הסרת ליכלוך... כמו הסרת לכלוך של העין... האם יש אפשרות לצחצח בלי משחה אלא עם מי פה? זה ממש מפריע.. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

שו"ת מנחת יצחק חלק ד סימן קט

ובזה נראה להלכה דאין לנקות השיניים בת"ב, בין במים ובין בחומץ, רק אם יש לו צער גדול, אבל נראה להקל, למי שיש לו ריח הפה, לנקות השיניים במברשת עם אבק שיניים, בלא מים.

בברכה - בנימין שמואלי