שאלה לגבי צום ת" באב

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב, אני בתהליך התקרבות לדת וברצוני לצום היום( ת" באב), אודה לך מאוד אם תוכל ליידע אותי באיזו שעה עלי להתחיל לצום היום ובאיזו שעה הצום ניגמר מחר. אשמח מאוד אם תוכל להדריך אותי בקצרה לגבי הסעודה המפסקת לפני הצום, הבנתי שיש מאכלים שאסור לאכול בסעודה זאת. אין לי את מי לשאול בנושאים הללו ולכן אודה מקרב הלב אם תוכל לענות לי למרות שהשאלות הן בהתראה קצרה. בברכה ובתודה מראש, קרן.

תשובה

שלום וברכה

הצום יתחיל בשעה 19:35 בסעודה האחרונה שלפני הצום הקרויה - סעודה המפסקת  אין לאכול יותר מדבר מבושל אחד.

אולם מותר לאכול דברים רבים שאינם מבושלים.

בסעודה זו אסור בהחלט לאכול בשר או לשתות יין.

נהגו רבים מהקהילות לאכול ארוחה מלאה בשעות אחר הצהריים, ורק סמוך לכניסת הצום אוכלים את הסעודה המפסקת שכוללת רק לחם וביצה מבושלת כמאכל אבלים.

מומלץ למעט באכילת דברים מלוחים ולהרבות בשתיית מים וכן באכילת ענבים אבטיח וכדו´.

סיום הצום בערך ב8:05

אשמח לסייע בידך עוד  ככל הצורך.

וכל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה.

בברכה - בנימין שמואלי