יום שישי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב, שלום וברכה בשנה זו שי´ באב חל ביום שישי מקילים לכבס כבר מליל חמישי. אולם אין אוכלים בשר ואין שותים יין עד ליום שישי בחצות. בשאר השנים נוהגים בכל דיני האבילות של תשעת הימים עד לעשרה באב בחצות. בברכה - בנימין שמואלי לא הבנתי את התשובה אז מה עושים בסעודת שבת אם אין לשתות יין ולאכול בשר עד יום שישי בחצות? האם מותר ביום שישי י" באב לעשות דברים לשם הנאה (לטייל,לקנות בגדים..) או שעדיף לדחות? וברצוני לדעת האם מותר ללכת לכותל בזמן ווסת בתשעה באב? תודה רבה!!!!!

תשובה

שלוםוברכה

ביום שישי בערב אוכלים בשר ושותים יין ללא הגבלה.

בבוקרו של יום שיש אין אוכלים בשר ואין שותים יין עד לצהריים בחצות היום.

מותר לטייל ולקנות בגדים מחצות ואילך.

לכובד שבת מותר כבר לקנות בגדים מהבוקר.

בברכה - בנימין שמואלי