שאל את הרב - כללי

שילח ציבור

  • כ"א אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב בבית כנסת השכונתית שלנו יש של קהל מתפללים מסורתי כל פעם משהו אחר עולה של חזן ולפעמים מבקשים גם ממני עכשיו אני יודע שיש בעיה אם אדם שאישתו לא שמה כיסוי ראש או שיש לו טלויזיה בבית להיות שליח ציבור ובכל מקרה לא נראה לי שיש שם אדם כזה אישתי בלי כיסוי ראש ויש לי טלויזיה בבית אומנת אני בהתחזקחת רצינית ומשתדל לא לראות טלויזיה כמעט אף פעם אבל האישה בקצב שלה ועדיין לא שמה כיסוי ראש עד שהשם יתברך יאיר את עניה האם מותר לי לעלות חזן כמובן שאני יודע פרטים חשובים שצריך לדעת אבל בכל מקרה אני לא רוצה שתצא תקלה תחת ידי ואם אסור לי להיות שליח ציבור האן מותר להמשיך להתפלל שם גם שאני יודע שמימשעולה חזן לא נענה לקרטריונים שדיברתי עליהם ואם מש עוד דברים שאני צריך לדעת השמח לעצתך תודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

ענין זה תלוי בהגדרת מנהג המקום, ויש לברר את מנהג בית הכנסת שלך בנוגע לנושא הנזכר מן הגבאים.

ויהי רצון שהקב"ה יעזור לך ולבני ביתך להמשיך להתחזק בדרכי השם יתברך, ושתראו מזה הרבה נחת,

רב נחום