שאל את הרב - כללי

יש דרך להקל בתספורת בתוך 30 ?

  • כ"א אדר ב' התשע"ו

שאלה

יש לי חבר שיצא מהשבעה , האם יש דרך להקל עליו בתספורת וגילוח ? אני יודע שיש עניין אם גוערים בו חבריו , האם זה תכף כבר מאחרי ה7 ? ובכלל מה אפשר לעשות כדי להקל עליו

תשובה

לכבוד השואל,

לא ידוע לנו שום היתר לדבר [ואין גערה נעשה צד להקל אלא לגבי ערב יום טוב ובנוגע ליום ל' עצמו].

ונראה שראוי לחזקו שעל ידי שהוא עובר קושי בנידון שזה מיקל לנפטר, ונחשב גמילות חסד עצום עם נשמת הנפטר.

בברכה,

רב נחום