שבת

טלויזיה בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! אני שומרת שבת כבר 6 שנים. התחלתי שנה לפני שהתגייסתי, אבל באמצע השירות הצבאי כשהייתי חוזרת הביתה לשבת מכל השבועיים הארוכים והקשים שעברו עלי שהייתי מנותקת מהכל הייתי מציצה בטלויזיה הדלוקה (המשפחה והחבר חילונים). ככל שעבר הזמן ועד היום אני רואה טלויזיה בשבת. אני מודעת שזה חמור מאוד אבל פשוט התרגלתי לזה ובקיץ השבתות כ´כ ארוכות כולם רואים טלויזיה ואין לי מה לעשות לבד. שבוע שעבר שוב ראיתי טלויזיה בערב שבת ואח´כ החלטתי ביום שבת עצמו אני לא אראה ולא ראיתי כל השבת. אני יודעת שזה אבסורד אבל משום מה זה מאוד קשה לי להפסיק לראות לגמרי. האם יש לך עצה בשבילי? האם עדיף לי לנסות להעסיק עצמי בעיתונים או שזה לא פחות חמור? מה עלי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית להתחזק ולהתקרב ולשמור את השבת כראוי בכל השנים האלו.

אשרייך ואשרי חלקך שהתרחקת משמיעת טלוויזיה בשבת ובכך בוודאי תתעלי מאוד בקדושת השבת ובהתקרבותך לבורא יתברך.

בוודאי עדיף לקרוא עיתונים מאשר לצפות בטלוויזיה, ויותר מכך עדיף להוריד ככל האפשר דברי תורה מהאינטרנט לפני שבת וכן לקרוא בשבת או ספרים בין של קודש ובין של חול.

וכך תהיי עסוקה בשבת ולא תצפי בטלוויזיה.

היי חזקה ותזכי להתעלות מעלה מעלה

בהערכה - בנימין שמואלי