חברה והשקפה

אין בחירה על הרצון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לא ממש הבנתי את התשובה. הבחירה היא בין הרצון לבין העשייה. אך הרצון עצמו אינו בבחירה חופשית באמת. ז´א האדם אינו בוחר האם לרצות. האם אדם יכול לבחור להפסיק לרצות לחלוטין ? האדם אדם יכול לבחור שלא לבחור ? הרצון בא מעצמו בלי סיבה / מאלוהים, אך בכל מקרה לא מהאדם עצמו. כדי להתגבר על רצון אחד, צריך שיבוא רצון אחר יותר חזק, וגם זה לא בשליטת האדם עצמו ... כך שלא הבנתי מדוע נדמה שיש בחירה ?! תודה

תשובה

שלום וברכה

יש לאדם בחירה אם להתגבר על רצונותיו וטבעיו או לא.

כל אחד אכן מקבל נתוני פתיחה שונים ונקודת בחירה שונה ומשם עליו להתרומם מעלה מעלה עד לתיקונו השלם.

כדי להתגבר על הרצון הרע יש צורך ביראת שמים טהורה ששומרת על האדם לבל יפול בניסיון הקשה.

בברכה - בנימין שמואלי