חברה והשקפה

בית המשפט העליון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כאשר בן אדם נפטר מהם השאלות העיקריות שישאל. הבנתי ששתיים מהשאלות הו: 1. האם קבעת עיתים לתורה 2. האם עסקת בפריה ורביה שאלתי היא האם זה נכון ואם כן מהם השאלות הנוספות. בסעודת ראש חודש אב מותר לאכול בשר ? הערה נוספת: לאחר שביררתי על המקרה הבנתי שהאמא אכן חפה מפשע אבל הפגנות אלימות לא יובילו אותנו לשום מקום. מצטער אבל זו דעתי. תאמין לי כבוד הרב בתור חילוני לשעבר הייתי רחוק אלפי שנות אור מהדת הייתי שונא דתיים (ה" ימחל לי אני מקווה) אני יודע מה זו התקשורת שלנו ומהם בתי המשפט המושחתים שלנו ומהי המשטרה המזוויעה שלנו. למרות הכל אלימות לא לא תוביל אותנו לשום מקום ולא נצליח לקרב את אחינו היהודים החילונים.

תשובה

שלום וברכה

בתלמוד במסכת שבת: (ישעיה לג) "וְהָיָה אֱמוּנַת עִתֶּךְ, חוֹסֵן יְשׁוּעוֹת חָכְמַת וָדָעַת, יראת ה´ היא אוצרו". אָמַר רָבָא, בְּשָׁעָה שֶׁמַּכְנִיסִין אָדָם לַדִּין, אוֹמְרִים לוֹ:

א. נָשָׂאתָ וְנָתַתָּ בֶּאֱמוּנָה?
ב. קָבַעְתָּ עִתִּים לַתּוֹרָה?
ג. עָסַקְתָּ בִּפְרִיָּה וּרְבִיָּה?
ד. צִפִּיתָ לִישׁוּעָה?
ה. פִּלְפַּלְתָּ בְּחָכְמָה?
ו. הֵבַנְתָּ דָּבָר מִתּוֹךְ דָּבָר?

וַאֲפִילוּ הַכִי [אם השיב כראוי על כל השאלות], אִי - "יִרְאַת ה´ הִיא אוֹצָרוֹ", הן [הרי שהוא יזכה לחיי עולם], אִי לָא - לָא.

למנהג האשכנזים לא אוכלים בשר מראש חודש, וגם ראש חודש עצמו בכלל.

למנהג רבים מהספרדים אפשר לאכול בשר עד שבת.

מצטרף לדעתך לגבי האלימות, הנה:בהצלחה - מנשה ישראל