שאל את הרב - כללי

מדוע להתחתן דרך הרבנות?

  • י"ז אדר ב' התשע"ו

שאלה

מדוע להתחתן דרך הרבנות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אנו כיום יהודים, רק בגלל שאבותינו שמרו על זהותם היהודית, והתחתנו תמיד בין יהודים ויהודיות ע"י רבנים "כדת משה וישראל".
ללא רבנים, לא יהיה ניתן לדעת מי יהודי ומי לא, ומי התגרש ומי לא, ומי ממזר ומי לא, ומי גיור ומי לא, וכן הלאה.

עובדה שהרפורמים בארצות הברית (שנטשו את מוסד הרבנות) כיום מתבוללים בהמוניהם, והם קהילה בסכנת הכחדה. כי אי אפשר לוותר על הזהות היהודית ולהישאר יהודים. נא לראות כאן בהרחבה:

לכל אורך הדורות היו יהודים מומרים, מתבוללים, מתיוונים, מתנצרים וכו' - ואף לא אחד מהם שרד לשמור על זהותו היהודית ולהעביר את זהותו לילדיו. כל המשכילים היהודים מברלין במאה ה-18 עזבו את מוסד הרבנות והתחתנו במוסדות אזרחיים של המדינה - וכיום ילדיהם אינם יודעים כלל שסבותיהם היו יהודים!

הרבנות מאחדת את עם ישראל, משום שהוא רושמת את היהודים שאכן התחתנו עם יהודים כדת משה וישראל, ואינה מאפשרת לגויים למחצה ולשליש ולרביע להתחתן עם יהודים, אלא מפקחת על הגיור, על דיני החיתון והגירושין.

אם חברתך אכן מתעניינת ורוצה להכיר את יהדותה, אז ראוי שתצפה בהרצאות של רבנים כמו הרב זמיר כהן שליט"א (שתצפה בהרצאות באתר/ערוץ הידברות), או תלך לסמינר יהדות. אני ממליץ שתצפה בהרצאותיו של הרב יוסף בן פורת שליט"א:

כמו כן, חפשי בבקשה בגוגל חוברת בשם "שיחה גורלית". זו חוברת דו-שיח עם אתאיסט על כל השאלות באמונה, וכדאי שתקראי חוברת זו מתחילה ועד סוף, ותדפיסי אותה לחברתך. בהצלחה!

בברכה,
דניאל בלס