נשים

עבודה רוחנית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כתוב : ´נשים במה זכיין בכך ששולחות בניהם ובעליהם ללמוד תורה´ השאלה שלי היא כזו: מה העבודה הרוחנית שנידרשת מאישה לפני שהיא נישאת? האם יש משמעות לחיי רווקות אצל אישה מבחינת התעלות רוחנית וכו"? מקווה שהשאלה שלי מספיק מובנית, תודה.

תשובה

שלום וברכה

בכל ענייניה יש לאשה עבודה גדולה מאוד בתיקון המידות ובשמירה מחטא, ובבנית הקשר שלה עם בורא עולם.

השלימות תהיה בנישואין, אולם העבודה היא מתחילת החיים.

שאלת "נשים במאי קזכיין" היא במה הם זוכות לתחיית המתים שאין אטפשרות לקום בתחיית המתים אלא על ידי תורה.

בברכה - בנימין שמואולי