חלב אם - פרווה?!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני עובדת במקום שרוב האנשים עדיין לא שומרים תורה ומצוות. נשאלתי ע´י אחד מהם האם אכן חלב אם הוא פרווה, עניתי שכן ואז הוא שאל מה ההבדל בין חלב אם לחלב של שאר הבהמות? האם זהו אותו הרכב? שאלתי את אח שלי והוא אמר לי שבמסכת כתובות (בצורה תמציתית ביותר) שבגלל שבשר אדם אינו למאכל לכן חלב אם הוא פרווה, ואף ניתן לבשל בשר בחלב אם אך לא עושים זאת משום מראית עין ע´פ גזרת חז´ל. חזרתי עם התשובה לאותו הבחור, והוא הקשה ושאל אם האיסור הוא רק משום מראית עין, אז למה אמא שלו חינכה אותו שהתורה חכמה והאיסור של אכילת חלב אחרי בשר הוא גם עניין בריאותי? מתוך עניין אישי ורצון להחזיר לו תשובה, אני מפנה את השאלה לכם. יישר כח גדול תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

א. חלב אם שונה בהרכבו מחלב פרה כך שאף אם נניח שהסיבה לאי אכילת בשר וחלב היא בריאותית, אין זה אומר שיש גם בעיה בריאותית באכילת בשר בחלב אם.

ב. עלינו לזכור שכל איסורי התורה אין טעמם עקב בריאות וכדו´, אלא מחמת צויי הבורא ומחמת שחטאים אלו פוגעים בנשמתינו ובכל העולמות המקבלות שפע ממעשי בני ישראל, ואם בורא עולם לא אסר לנו את חלב האם הרי דבר זה אינו פוגע בנו כלל.

אמת שישנם מחקרים הטוענים שאכילת חלב ובשר מזיקה, אולם אין זה טעם האיסור.

בברכה - בנימין שמואלי