תפילה וברכות

גוי שמתגייר - איזה נוסח עליו להתפלל?

  • י"ב אדר ב' התשע"ו

שאלה

אם למשל סיני מתגייר, באיזה נוסח הוא צריך להתפלל - אשכנז או ספרד? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

הוא יכול לבחור לעצמו איזה נוסח תפילה שהוא רוצה (הליכות שלמה חלק א' פרק ה הערה 80 בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ותפילה כהלכתה פרק ד סעיף ה בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

ולפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל אם מתגייר בארץ ישראל עליו להתפלל בנוסח התפילה של הספרדים ועדות המזרח, ואפילו אם היה אביו יהודי מארצות אשכנז, ואמו נכריה, ולכן הוצרך להתגייר, עליו להתפלל כמנהג הספרדים (ראה בשו"ת יחוה דעת חלק ה' סימן לג, ובשו"ת יביע אומר חלק י' חלק אורח חיים תחילת סימן ט, ובספרו חזון עובדיה פסח, מהדורת תשס"ג, עמודים פח-פט).

בברכה,

הלל מאירס