תפילה וברכות

התמודדות עם נסיונות - תפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ב´ה שלום כבוד הרב אנ בעלת תשובה כבר 22 שנים אני מרבה להתפלל ולהיתבודד לפני בורא עולם ב-4 החודשים האחרונים אני מתמודדת עם מיספר לא קטן של נסיונות קשים מנשוא עוד לא נגמר נסיון אחד וכבר מגיע השני. השאלה שלי היא למה בזמן שאני מיתפללת תמיד יש לי את התחושה שאין לי מספיק זכויות בשביל שהתפילות שלי יתמלאו ולא רק ישמעו? מה האדם צריך לעשות בשביל שתפילותיו יתמלאו במיוחד כשהוא זקוק לרחמי שמים גדולים? אני יודעת שבורא עולם שומע אותי אבל אני רוצה שהוא גם ימלאה את משאלות לבי כי קשה לי מאוד במצב הנוכחי תודה רב

תשובה

שלום וברכה

מצב זה שאת מרגישה שאין לך זכויות הוא המצב האידיאלי ביותר בעת התפילה וכמבואר ברש"י על הפסוק דברים ג´
(כג) וָאֶתְחַנַּן אֶל יְדֹוָד בָּעֵת הַהִוא לֵאמֹר:
 ואתחנן - אין חנון בכל מקום אלא לשון מתנת חנם אע"פ שיש להם לצדיקים לתלות במעשיהם הטובים אין מבקשים מאת המקום אלא מתנת חנם לפי שאמר לו וחנותי את אשר אחון אמר לו בלשון ואתחנן.

כאשר האדם מבקש בדין כי מגי עלו בודקים את פנקסו ובודקים האם אכן מגיע לו ומי הוא אשר יעשה טוב ולא יחטא אולם כאשר האדם יוגע שלא מגיע לו ומבקש רק מתנה בורא עולם מתמלא עליו רחמים ונותן לו את משאלותיו

מומלץ ביותר לבקש את בקשתך באמצע תפילת שמונה עשרה בברתכ שמע קולינו.

חשוב לזכור שישנם דברים שעדיף לטובתך שבורא עולם לא יתן לך אותם.

וה´ ימלא את משאלותייך לטובה במהרה - בנימין שמואלי