שבת

האם מותר לתלוש ציפורן בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! האם מותר לי לתלוש צפורן בשבת, כאשר היא במצב חצי תלוש? אם הכלבה שלי בסכנת חיים האם מותר לי לחלל עבורה את השבת, שכן נאמר פיקוח נפש דוחה שבת, והכלב גם בעל נפש? בשבת האחרונה פתחתי את דלת המקרר ושמתי לב ששכחנו לכבות את האור. התלבטתי מה עליי לעשות שכן אם אסגור את הדלת הרי זה חילול שבת בזדון.מצד שני לא יכולתי להשאיר את דלת המקרר פתןחה כל השבת. מה היה עלי לעשות? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

אסור לתלוש את הציפורן.

אסור לחלל את השבת עבור בעל חי, רק נשמת ישראל קדושה יותר מהשבת.

ע"י נכרי מותר.

אסור לסגור את הדלת ויש להשאירה פתוחה מעט כדי שלא יכבה האור.

בברכה - בנימין שמואלי