חברה והשקפה

למה רק עד 120 שנה?

  • ז' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! אם אומרים שלמות זה טוב אז למה מתפללים ומאחלים שנחיה עד 120 שנה? מוות זה דבר מפחיד אבל השאלה אם בגלל זה רוצים לחיות עד 120, והאם זה בגלל שהאדם רוצה כמה שיותר שנים כדי לצבור זכויות ולתקן את עצמו לקראת העולם הבא? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

למות טוב רק לאחר שמתקנים את מעשינו כראוי לגמרי ורק לארח שצברנו הרבה הרבה זכויות.

לכן כל זמן שניתן לחיות ולעשות מצוות ולצבור זכויות ולתקן את אשר עיוותנו בוודאי שעדיף לחיות ולא למות כדברי דודו המלך לא אמות כי אחיה ואספר מעשי י-ה.