שאל את הרב - כללי

עמלק - דואג האדומי

  • ה' אדר ב' התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, ראיתי שהתייחסת לשאלת מחיית זכר עמלק שבני בניו של המן שהתגיירו ולמדו תורה בבני ברק לזה שהמן אכל מסעודתה של אסתר ונכנסו בו ניצוצות הקדושה אבל אומרים שדואג היה גר עמלקי וידוע שדואג היה חי 400 שנה לערך לפני המן הרשע, איך אפשר ליישב את הסתירה?

תשובה

לכבוד השואל,

ממשמעות המדרש תנחומא [בנוגע לשמואל ב', פרק א'],  נראה שכאשר נתברר לדוד שדואג היה מעמלק, הרגו. ולא מצאנו שיצאו ממנו תולדות לצד הקדושה.

כמו כן י"ל שמרדכי לא ידע אודות ייחוסו של המן כאשר טבלו לעבדות לעבוד אצלו. לאחר מכן כשנתלה ייחוסו האמיתי כבר לא היה מרדכי יכול להורגו מפני פיקוח נפש מצד המלכות.

ואף שנתקיים אח"כ מחיית עמלק בהמן, מ"מ י"ל שהיו לו תולדות שיצאו לצד הקדושה עקב ניצוצות הקדושה שקיבל כשאכל מסעודת אסתר.

בברכה,

צוות הידברות