אמונה

כמה שאלות...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! הנני נשואה ואמא לתינוקת ויש לי כמה שאלות: 1) לפני שבתי נולדה הייתי מתפללת שחרית ורק אחר כך מתחילה את היום שלי היום הבת שלי מתעוררת מוקדם מאוד ומקשה עליי להתפלל. רציתי לדעת אם זה בסדר שאני אשתה ואוכל ארוחת בוקר ורק אחר כך אתפלל את ברכות השחר והשחרית? 2) לאחר נישואיי הוריי לקחו אליהם את הכתובה שלנו זה בסדר? כי אני הבנתי שהכתובה חייבת להשאר אצל החתן והכלה? אם כן אני לא יודעת איך לבקש את הכתובה כי הוריי מאמינים שרק לאחר 10 שנים אני אקבל את הכתובה שלנו. 3) כיבוד הורים תמיד הייתה אצל בעלי ואצלי הדבר החשוב ביותר ותמיד ימשיך להיות חשוב- מה עושים כשהוריי לא מכבדים אותי ואת בעלי?מה חובות הוריי כלפינו(לכבד את הזולת)? כיום הקשר ביני להוריי כמעט ומנותק(הוריי השפיעו גם על אחיי לא לדבר איתנו)איך בכל זאת חיים עם ניתוק כזה?האמת שמאוד קשה לי שהוריי מתנהגים כך אבל בעלי והילדה גם חשובים לי מאידך. תודה סיגלית דניאל

תשובה

שלום וברכה

1. את יכולה להמשיך ולנהוג כך.

2. ההורים מחזייקם את הכתובה למענך וזה בסדר, הכתובה היא של האשה בלבד וההורים שומרים זאת בעבורה.

3. הורייך לא חייבים בכבודך, אם כי הורים מצווים שלא לצער את בניהם כשם שהם מצווים שלא לצער את כל יהודי אחר, וביותר הדבר כואב לילדים.

וזאת מלבד ההפסד שלהם הגדול שאין להם קשר ראוי וטוב אם ילדיהם.

את חייבת בכבוד בעלך לפני כבוד הורייך, ובכל מקום שהדבר מתנגש בוודאי עלייך להעדיף את משפחתך.

וה´ יעזור שהורייך ישכילו להנות מבתם וחתנם ונכדתם.

בברכה - בנימין שמואלי